Lancia Fulvia 2nd Series Berlina

Lancia Fulvia Berlina 1.3 2de Serie, bouwjaar 18 juli 1972, 67.275 km’s, Blauwgroen met lichtblauwe stoffen Ricardo-bekleding.
Stijlvolle Lancia. In mooie en zeer originele staat. Deze Lancia was zijn tijd ver vooruit, is zeer verfijnd en rijdt heerlijk!
Deze Lancia is meer dan 40 jaar oud, dus wegenbelastingvrij.
Origineel Nederlandse auto, van de eerste Nederlandse eigenaresse.

Handgeschakeld5, voorwielaandrijving, schijfremmen, 4 zitplaatsen en een (nu niet) gemonteerde trekhaak.

Recent groot onderhoud gedaan, zoals remmen, wielophanging, uitlaat, revisie van de carburateurs, nieuwe startmotor en nieuwe olie!
Het is een 1.3 liter 4-cilinder benzinemotor (narrow-angle V4) met 85 pk en voorwielaandrijving.
Topsnelheid: 168 km/h.
Verbruik: 9,1 L/100km.
Gewicht: 1054 kg.
Wegenbelasting: 0 euro.

Ik heb de auto gekocht van de eerste eigenaresse. In 1972 had zij samen met haar Italiaanse vriend een Fulvia Coupe. Doordat ze zwanger raakte, ruilden zij de coupe in voor deze Fulvia Berlina, om hun aankomende dochter beter te kunnen vervoeren.
Toen jaren later de relatie beëindigd werd, nam de Italiaan de Lancia mee naar Sicilië. Daar heeft hij altijd rond gereden met het Nederlandse kenteken, omdat ie nog op haar naam stond en hij de Lancia dus niet kon overschrijven.

In zijn Italiaanse periode is de auto ook voorzien van een nieuw en prachtig lichtblauw Ricardo-interieur. Het was oorspronkelijk een donkerrood skai-interieur.

Nadat in 2005 de Italiaan overleden was, zijn de eigenaresse en haar huidige Nederlandse man de Lancia in Italie gaan ophalen. Zij hebben de auto in Nederland in een garage geparkeerd en hebben er niet meer mee gereden en zelfs het kenteken bij de RDW ‘slapend’ gemaakt.
Het kenteken is nu weer door mij geactiveerd en ik heb groot onderhoud aan de Fulvia laten doen..